Termodzieża
5KSM1CB
Termodzieża to nowość w ofercie KitchenAid.
Pozwala realizować receptury wymagające ciągłej obróbki cieplnej, połączonej z mieszaniem i ubijaniem w precyzyjnie ustawianej temperaturze, jak również długo utrzymywać w cieple powstałe produkty. Współpracuje z mikserami stojącymi KitchenAid (oprócz modelu Heavy Duty 5 i Professional 7), a dzięki niezależnemu zasilaniu można ją używać także osobno, jako niezależne urządzenie.
Produkt składa się z zewnętrznej obudowy i wyjmowanej wewnętrznej dzieży ze stali nierdzewnej ze szklaną pokrywką i nienagrzewającymi się uchwytami oraz trzema własnymi narzędziami do współpracy z mikserem.
Panel sterowania, wyposażony jest w wyświetlacz cyfrowy z funkcją manualnego ustawiania temperatury i czasu.
Dzieża nagrzewa się cicho i równomiernie na całej powierzchni, a temperatura jest automatycznie podtrzymywana na zadanym poziomie.
Dzieża z termostatem przyda się amatorom wypieku domowego chleba do rozrostu ciasta lub domowego jogurtu. Termodzieżą będą zainteresowani właściciele miksera planetarnego KitchenAid, bo zwiększy ona funkcjonalność ich urządzenia o precyzyjną kontrolę temperatury, niezbędną dla realizacji wielu przepisów. Nie będzie już żmudne przygotowanie wymagające ciągłego mieszania risotto, ani sosy holenderskie i ich odmiany. Dzięki funkcji temperowania czekolady, entuzjaści słodkości stworzą własne pyszne pralinki i czekoladowe kreacje, których nie powstydziłby się najlepszy cukiernik.
![]() | Obudowa dzieży z wyświetlaczem cyfrowym manualnie ustawianego czasu i temperatury |
![]() | Wyjmowana misa ze stali nierdzewnej, z izolowanymi uchwytami, Szklana przezroczysta pokrywka, Komplet narzędzi:
|
- Precyzyjna kontrola temperatury co 1°C
Umożliwia realizację receptur wymagających obróbki w ściśle określonych temperaturach, np. jogurtów, rozrostu ciasta na chleb, topienia i temperowania czekolady, sosu holenderskiego i jego odmian, topienia serów itp. - Funkcja temperowania czekolady
Czekolada po precyzyjnej obróbce termicznej uzyskuje błyszczącą powierzchnię, gładką teksturę i kruchość – cechy pożądane przy wytwarzaniu pralin i galanterii czekoladowej. - Własne zasilanie w energię elektryczną
Dzieża może współpracować z mikserem stojącym, żeby mieszał, ubijał i napowietrzał podgrzewane produkty lub pracować samodzielnie, jako naczynie z termostatem. - Utrzymywanie w cieple do 10 godzin
Dzieża z termostatem jest urządzeniem do powolnego podgrzewania w zadanej temperaturze, a po zakończeniu procesu może służyć do utrzymywania produktów w cieple przez dłuższy czas, co ułatwia szklana pokrywka. W wyposażeniu własny zestaw mieszadeł:
Hak, rózga i mieszadło ze zgarniaczem – narzędzia służące do współpracy z mikserem, są dopasowane kształtem do misy i służą do miesienia i miksowania ruchem planetarnym z doskonałym napowietrzaniem podczas procesu podgrzewania.Wyświetlacz cyfrowy manualnie ustawianego czasu i temperatury
Łatwe programowanie i czytelna kontrola parametrów procesu w każdej chwili.Wyjmowana wewnętrzna misa ze stali nierdzewnej z izolowanymi uchwytami i szklaną pokrywką
Nadaje się do przechowywania powstałych produktów pod przykryciem – trzymywania ich w cieple lub schładzania w lodówce. Można ją myć w zmywarce.
Moc | 450 W |
Materiał obudowy | ABS + PC |
Materiał dzieży | stal nierdzewna (z uchwytem Cool Touch) |
Wymiary produktu (wys.× szer.× głęb.) | 45,5 x 29 x 17 cm |
Pojemność dzieży | max pojemność dzieży:4,7l, max poziom napełnienia:1,9l |
Zakres temperatury | od 21°C do 105°C |
Stopniowanie temperatury | co 1°C |
Wymiary produktu (wys. x szer. x dł.) | 24 x 27 x 30 cm |
Wymiary opakowania (wys.× szer.× głęb.) | 28 x 36 x 42 cm |
Waga netto z narzędziami | 3,4 kg |
Waga brutto | 4,8 kg |
Długość przewodu zasilającego | 123 cm |
Kraj pochodzenia | Chiny |