powrót

Termodzieża

5KSM1CB

Stan: Nowy

Termodzieża to nowość w ofercie KitchenAid.
Pozwala realizować receptury wymagające ciągłej obróbki cieplnej, połączonej z mieszaniem i ubijaniem w precyzyjnie ustawianej temperaturze, jak również długo utrzymywać w cieple powstałe produkty. Współpracuje z mikserami stojącymi KitchenAid (oprócz modelu Heavy Duty 5 i Professional 7), a dzięki niezależnemu zasilaniu można ją używać także osobno, jako niezależne urządzenie.

Produkt składa się z zewnętrznej obudowy i wyjmowanej wewnętrznej dzieży ze stali nierdzewnej ze szklaną pokrywką i  nienagrzewającymi się uchwytami oraz trzema własnymi narzędziami do współpracy z mikserem.
Panel sterowania, wyposażony jest w wyświetlacz cyfrowy z funkcją manualnego ustawiania temperatury i czasu.
Dzieża nagrzewa się cicho i równomiernie na całej powierzchni, a temperatura jest automatycznie podtrzymywana na zadanym poziomie.

Dzieża z termostatem przyda się amatorom wypieku domowego chleba do rozrostu ciasta lub domowego jogurtu. Termodzieżą będą zainteresowani właściciele miksera planetarnego KitchenAid, bo zwiększy ona funkcjonalność ich urządzenia o precyzyjną kontrolę temperatury, niezbędną dla realizacji wielu przepisów. Nie będzie już żmudne  przygotowanie wymagające ciągłego mieszania risotto, ani sosy holenderskie i ich odmiany. Dzięki funkcji temperowania czekolady, entuzjaści słodkości stworzą własne pyszne pralinki i czekoladowe kreacje, których nie powstydziłby się najlepszy cukiernik.

Obudowa dzieży z wyświetlaczem cyfrowym manualnie ustawianego czasu i temperatury
 Wyjmowana misa ze stali nierdzewnej, z izolowanymi uchwytami,

Szklana przezroczysta pokrywka,

Komplet narzędzi:

  •     hak do miesienia ciasta,
  •     mieszadło plaskie ze zgarniaczem,
  •     rózga do ubijania.
  • Precyzyjna kontrola temperatury co 1°C
    Umożliwia realizację receptur wymagających obróbki w ściśle określonych temperaturach, np. jogurtów, rozrostu ciasta na chleb, topienia i temperowania czekolady, sosu holenderskiego i jego odmian, topienia serów itp.
  • Funkcja temperowania czekolady
    Czekolada po precyzyjnej obróbce termicznej uzyskuje błyszczącą powierzchnię, gładką teksturę i kruchość – cechy pożądane przy wytwarzaniu pralin i galanterii czekoladowej.
  • Własne zasilanie w energię elektryczną
    Dzieża może współpracować z mikserem stojącym, żeby mieszał, ubijał i napowietrzał podgrzewane produkty lub pracować samodzielnie, jako naczynie z termostatem.
  • Utrzymywanie w cieple do 10 godzin
    Dzieża z termostatem jest urządzeniem do powolnego podgrzewania w zadanej temperaturze, a po zakończeniu procesu może służyć do utrzymywania produktów w cieple przez dłuższy czas, co ułatwia szklana pokrywka.
  • W wyposażeniu własny zestaw mieszadeł:
    Hak, rózga i mieszadło ze zgarniaczem – narzędzia służące do współpracy z mikserem, są dopasowane kształtem do misy i służą do miesienia i miksowania ruchem planetarnym z doskonałym napowietrzaniem podczas procesu podgrzewania.

  • Wyświetlacz cyfrowy manualnie ustawianego czasu i temperatury
    Łatwe programowanie i czytelna kontrola parametrów procesu w każdej chwili.

  • Wyjmowana wewnętrzna misa ze stali nierdzewnej z izolowanymi uchwytami i szklaną pokrywką
    Nadaje się do przechowywania powstałych produktów pod przykryciem – trzymywania ich w cieple lub schładzania w lodówce. Można ją myć w zmywarce.

Moc450 W
Materiał obudowyABS + PC
Materiał dzieżystal nierdzewna (z uchwytem Cool Touch)
Wymiary produktu (wys.× szer.× głęb.)45,5 x 29 x 17 cm
Pojemność dzieżymax pojemność dzieży:4,7l,
max poziom napełnienia:1,9l
Zakres temperaturyod 21°C do 105°C
Stopniowanie temperaturyco 1°C
Wymiary produktu (wys. x szer. x dł.)24 x 27 x 30 cm
Wymiary opakowania (wys.× szer.× głęb.)28 x 36 x 42 cm
Waga netto z narzędziami3,4 kg
Waga brutto4,8 kg
Długość przewodu zasilającego123 cm
Kraj pochodzeniaChiny