Zestaw przystawek do rozdrabniania
powrót

Zestaw przystawek do rozdrabniania

FPPC

Stan: Nowy
Zestaw przystawek, składa się z maszynki do tarcia i szatkowania i przecieraka do miękkich owoców i warzyw, który ma dodatkowo opcję maszynki do mięsa, a więc zawiera praktycznie trzy przystawki, które wyręczą w najbardziej żmudnych kuchennych czynnościach związanych z rozdrabnianiem i przecieraniem warzyw i owoców, a także mieleniem mięsa.

  • Maszynka do tarcia i szatkowania, wchodząca w skład zestawu, świetnie sprawdza się w każdej kuchni i po nią sięga się chyba najczęściej. Świeże surówki, placki ziemniaczane, rozdrabnianie orzechów i czekolady do dekoracji deserów - nigdy nie będą już pracochłonne.
  • Przecierak - przystawka "2 w 1", umożliwi w łatwy i wygodny sposób przerobienie np. pomidorów czy żurawin na przecier, w którym nie będzie pestek i skórek zmieniających ich smak, a pomidorów nie trzeba będzie nawet wstępnie sparzać wrzątkiem. Także gotowane warzywa zamienią się na gładką, dziecięcą papkę.
    Po wymianie akcesoriów do przecierania na płaskie sitko i nożyk, przystawka zamienia się w poręczną maszynkę do mielenia mięsa, która oprócz swojej podstawowej funkcji, może stać się nadziewarką do domowych kiełbas, dzięki opcjonalnemu wyposażeniu.

Przystawki wchodzące w skład zestawu, a także akcesoria dodatkowe do nich, można kupić oddzielnie.

Przecierak (5FVSFGA)
wykonuje przeciery z miękkich warzyw i owoców
wolne od skórek i drobnych pestek;
doskonały do przecierów pomidorowych

Maszynka do mięsa (5FGA)
do mielenia mięsa na kotlety i pasztety mięsne, rybne
i drobiowe

Maszynka do tarcia i szatkowania (MVSA)
bębnowa tarka szczelinowa pokroi warzywa na plasterki;
kartofle w plasterkach będą idelne do zapiekanki

Maszynka do tarcia i szatkowania (MVSA)
bębnowa tarka do wiórków średniej wielkości,
stosowana przyrządzania do surówek,
rozdrabniania orzechów i do tarcia suchej bułki

Maszynka do tarcia i szatkowania (MVSA)
bębnowa tarka o dużych oczkach

standardowe:

  • przecierak (5FVSFGA): korpus, długi podajnik ślimakowy, sitko-nosek, trzpień montażowy, osłona z pokrywką, popychacz
  • maszynka do mięsa (5FGA): krótki podajnik ślimakowy, 2 płaskie sitka, nożyk dwustronny
  • maszynka do tarcia i szatkowania (MVSA); korpus, popychacz, tarki bębnowe: szczelinowa, duże oczka, średnie oczka

opcjonalne: